The Fall City Renovation Design by Nils Finne


 House

WordPress database error: [Table 'archiii_db.Designers' doesn't exist]
SHOW FULL COLUMNS FROM `Designers`

WordPress database error: [Table 'archiii_db.Designers' doesn't exist]
SHOW FULL COLUMNS FROM `Designers`

2012 The Fall City Renovation Design by Nils Finne Architecture Galleries and Ideas The Fall City Renovation Design by Nils Finne

The Fall City Renovation Design by Nils Finne
Description from Designers :

The Fall City Renovation began with a farmhouse on a hillside overlooking the Snoqualmie River valley, about 30 miles east of Seattle. On the main floor, the walls between the kitchen and dining room were removed, and a 25-ft. long addition to the kitchen provided a continuous glass ribbon around the limestone kitchen counter. The resulting interior has a feeling similar to a fire look-out tower in the national forest. Adding to the open feeling, a custom island table was created using reclaimed elm planks and a blackened steel base, with inlaid limestone around the sink area. Sensuous custom blown-glass light fixtures were hung over the existing dining table. The completed kitchen-dining space is serene, light-filled and dominated by the sweeping view of the Snoqualmie Valley.

Green The Fall City Renovation Design by Nils Finne Home Design Photos The Fall City Renovation Design by Nils Finne
The second part of the renovation focused on the master bathroom. Similar to the design approach in the kitchen, a new addition created a continuous glass wall, with wonderful views of the valley. The blackened steel-frame vanity mirrors were custom-designed, and they hang suspended in front of the window wall. LED lighting has been integrated into the steel frames. The tub is perched in front of floor-to-ceiling glass, next to a curvilinear custom bench in Sapele wood and steel. Limestone counters and floors provide material continuity in the space.

Simple The Fall City Renovation Design by Nils Finne Architecture Photos The Fall City Renovation Design by Nils Finne
Sustainable design practice included extensive use of natural light to reduce electrical demand, low VOC paints, LED lighting, reclaimed elm planks at the kitchen island, sustainably harvested hardwoods, and natural stone counters. New exterior walls using 2×8 construction achieved 40% greater insulation value than standard wall construction.

House The Fall City Renovation Design by Nils Finne House Design Pictures The Fall City Renovation Design by Nils Finne
The pendant light fixture measures about 10” high and is made with handblown glass, stainless cable and a brushed nickel lampholder. The fixture’s free form shape evokes the flow of water, and the fixture’s name, FOSS, is the Norwegian word for waterfall. The MR-16 (or LED) lamp is located above the glass shade in order to evenly illuminate the handblown glass. The fixture takes the more standard pendant configuration (lamp inside shade) and turns it inside out.

Wood The Fall City Renovation Design by Nils Finne Architecture Photos The Fall City Renovation Design by Nils Finne

Cool The Fall City Renovation Design by Nils Finne Interior Styles The Fall City Renovation Design by Nils Finne

Architecture The Fall City Renovation Design by Nils Finne Architecture Decoration Ideas The Fall City Renovation Design by Nils Finne

Wood The Fall City Renovation Design by Nils Finne Interior Styles The Fall City Renovation Design by Nils Finne

Wood The Fall City Renovation Design by Nils Finne Architecture Interior The Fall City Renovation Design by Nils Finne

Top The Fall City Renovation Design by Nils Finne Minimalist Architecture Designs The Fall City Renovation Design by Nils Finne

Top The Fall City Renovation Design by Nils Finne Modern Architecture Design Ideas The Fall City Renovation Design by Nils Finne

2012 The Fall City Renovation Design by Nils Finne Architecture Interior The Fall City Renovation Design by Nils Finne

Architecture The Fall City Renovation Design by Nils Finne Interior Styles The Fall City Renovation Design by Nils Finne

Designer : Nils Finne

None found.

Author: 

No Responses

Leave a Reply